Hvordan få Amerikansk Netflix

Se hvordan du går frem for å få amerikansk Netflix, med tilgang til alle favorittene dine på under 30 minutter

netflix

Med over 12.000 filmer og TV programmer er Netflix verdensledende innen streaming. Ulempen for oss nordmenn er at store deler av innholdet deres ikke er tilgjengelig her til lands.

Med den norske versjonen får vi se omtrent 2.100 titler, noe som blekner i forhold til USA versjonen. Med amerikansk Netflix kan man streame over 5.665 titler fordelt på ulike TV programmer, filmer og dokumentarer, ifølge Finder.com.

Heldigvis finnes det en løsning som hjelper oss omgå disse begrensningene. Slik går du frem for å låse opp den amerikanske versjonen.

1. Lås opp innholdet

For å låse opp Netflix sin USA versjon må vi først skaffe oss en VPN. Vårt anbefalte program er NordVPN, som har det beste utvalgte av amerikanske servere du kan bruke på Netflix. Med 5.000 servere og en lav pris gir det best totalverdi for deg som norsk kunde. Vi liker også at NordVPN gir store rabatter hvis man binder seg for en lengre periode.

Hvis du ønsker enda lavere priser kan du vurdere å bruke Surfshark. Da får du tilgang til over 3.000 servere, noe som inkluderer USA baserte IP adresser. Tjenesten har litt dårligere overføringshastighet, som kan være en utfordring avhengig av hvor raskt nettet ditt er.

Å streame amerikansk Netflix er ikke ulovlig. De vil heller ikke sperre kontoen din.

2. Aktiver Amerikansk Netflix

Når du har aktivert VPN programmet vil det vise deg hvilket land du er koblet opp til. For at løsningen skal fungere er det viktig at den viser en amerikansk IP adresse.

Nå kan du logge deg inn på kontoen din på nytt for å se at biblioteket har oppdatert seg. Biblioteket bestemmes av din IP adresse og ikke hvorvidt du faktisk er bosatt i USA, eller bruker et amerikansk betalingskort.

Årsaken er enkel: Netflix har ingen måte å vite at du ikke er på ferie i USA, studerer i landet eller lignende.

Får du en feilmelding?

Netflix jobber hardt for å begrense bruken av VPN og andre tjenester som lar brukerne maskere IP adresser. Akkurat hvordan de går frem er ikke kjent, men det er nærliggende å tro at de kjøper abonnementer hos tjenestene og deretter noterer hvilke adresser som brukes.

Derfor kan du i noen tilfeller få opp en feilmelding lik den du ser nedenfor. Det betyr ganske enkelt at tilgangen er sperret for denne IP adressen.

netflix feilbeskjed

Feilmeldingen indikerer at Netflix mistenker at det er en VPN tjeneste som står bak den serveren man bruker. For å omgå problemet må du teste ut ulike amerikanske servere inntil du finner en som er åpen.

Jeg har selv støtt på dette problemet tidligere og det er viktig at man har en VPN med et bredt utvalg av servere tilgjengelig. I verste fall kan du måtte prøve 4-5 ganger før du finner en åpning.

Oppdatering Januar 2021: Netflix ser ut til å ha tatt en ny løsning i bruk (i visse tilfeller). Vi har fått tilbakemeldinger om at noen brukere med VPN kun får beskjed om at de har skrevet inn feil passord, som forsvinner når de skrur av det virtuelle private nettverket.

Det kan tyde på at Netflix forsøker å lure VPN brukere ved å unnlate å fortelle at de mistenker at du ikke er i USA. Hvis dette skjer med deg bør du lukke fanen, bytte USA server og prøve på nytt.

PS: Det kan lønne seg å skaffe en dedikert server som kun du har tilgang til. Det gjelder særlig hvis du kjører VPN direkte via router. Det kan spare deg for mye tid og irritasjon.

Hvorfor trenger vi en VPN for å se Netflix USA?

Netflix bruker geografiske blokkeringer (basert på IP adresser), som bestemmer hvilke brukere som kan få tilgang til forskjellig innhold. Det betyr at amerikansk Netflix er begrenset til brukere som surfer fra USA.

Med en VPN kan vi endre IP adressen vår slik at det fremstår som at vi bruker Netflix fra amerikansk jord. Da vil også Netflix automatisk åpne opp for alt det blokkerte innholdet.

Før du aktiverer VPN programmet er det lurt å logge seg helt ut av Netflix. VPN applikasjonen vil vise deg at du er koblet til opp til en amerikansk IP adresse, hvorpå du kan logge deg på tjenesten igjen.

Derfor er innholdet begrenset

Netflix har slått seg opp med egne produksjoner av TV serier og filmer de siste årene. Titler som Stranger Things, The Old Guard og The Umbrella Academy er noen få eksempler. Majoriteten av alle filmene og TV seriene er derimot lisensiert til Netflix av andre medieselskaper.

Netflix betaler en lisensavgift til rettighetshaverne samtidig som de avtaler hvilke land som skal gis tilgang til innholdet. Ettersom det amerikanske markedet er det mest profitable er det også dette landet som får tilgang til det beste utvalget.

Rettighetshaverne stiller ofte krav om at innhold kun kan vises innenfor bestemte land, og derfor er store deler av biblioteket sperret for norske brukere.

Ofte stilte spørsmål

Slik får du amerikansk Netflix på SmartTV

Den aller beste kvaliteten får vi når vi streamer amerikansk Netflix på spillkonsoller (Playstation, xBox etc) eller direkte via en SmartTV. Det er også de enhetene som er mest utfordrende å bruke når det kommer til teknisk oppsett. Her går vi gjennom hva som kreves.

Verken spillkonsoller eller en SmartTV lar deg installere VPN programvare direkte på enheten. For å omgå dette må vi legge den inn direkte på routeren. Her bør du gjøre som følger:

1. Bruk en egen router

Sørg for at du har en separat router som kun brukes til enheten din. En ny router koster rundt 200 kroner.

VPN programmer gjør at hastigheten på nettverket ditt synker. Hvis boligen din kun har én router vil det gjøre at alle andre brukere også kobles opp til det programmet. Med andre ord – nettverket ditt kan gå ekstremt sakte hvis flere brukere skal ta av den samme tilgangen. Husk at disse applikasjonene kan senke hastigheten din med opptil 40 prosent.

For å unngå dette bør du sette opp en separat router som kun benyttes til å se amerikansk Netflix eller andre utenlandske streamingtjenester.

2. Last ned riktig firmware fra VPN siden

Neste steg er at du laster ned firmware fra nettsiden til VPN tilbyderen. Logg deg inn og finn frem til menyen hvor du kan velge router-programvare. Velg korrekt router og last ned firmware. Neste steg er det som er mest utfordrende og kan kreve en 15-30 minutters innsats fra din side.

3. Logg deg inn på routeren for å laste inn programmet

For å logge deg inn på routeren holder det som regel å bruke localhost. Det betyr at du skriver inn IP adressen din i URL feltet i nettleseren, hvorpå du blir bedt om å logge inn. For å finne IP adressen din på en windows PC kan du åpne command via søkefeltet (det er også mulig å skrive inn cmd). Deretter skriver du ipconfig for å hente ut IP adressen.

Menyen vil variere iht. til hvilken type router du bruker. Som regel ligger mappen for installasjon under Advanced.

Routeren vil bruke litt tid til å installere programvaren, hvorpå den restarter. Når den har skrudd seg på igjen må du gå til firmware siden som tilbys av VPN-leverandøren.

4. Aktiver firmware og få tilgang til amerikansk Netflix

Siste steg er å validere VPN abonnementet ditt som gir deg tilgang til amerikansk Netflix. Du får tildelt en kode når du først laster ned programvaren fra hovedsiden til operatøren. Denne må du deretter kopiere og lime inn på firmware-siden.

Og vipps – Nå har du aktivert amerikansk Netflix på din SmartTV. Merk at prosessene kan variere mellom de ulike tilbyderne. Derfor har vi ikke laget noen fast mal for alle router-oppsett.

Ettersom oppsettet kan være helt ulikt avhengig av hvilken server du bruker har jeg ikke lagt inn noen detaljerte instruksjoner her. Mitt råd er at du følger manualene hos den VPN tilbyderen du velger å bruke.

Guider til installasjon hos Surfshark og NordVPN

NordVPN sin guide: https://nordvpn.com/blog/setup-vpn-router/
Surfshark sin guide: https://surfshark.com/blog/setup-vpn-router

Surfshark har også en egen side som viser hvordan du løser vanlige problemer relatert til streaming av amerikansk Netflix:

Netflix på mobil, PC og nettbrett

Å skaffe amerikansk Netflix på mobil, PC eller nettbrett er langt enklere. Årsaken er at vi kan installere programvaren direkte på enheten vår som en egen applikasjon.

I NordVPN sitt tilfelle ligger programvaren tilgjengelig på hjemmesiden deres. Her kan man laste ned riktig applikasjon for både iOS, Windows, Android og Linux. Denne installeres deretter direkte på enheten du ønsker å bruke med amerikansk Netflix.

Når den er installert kan du selv laste inn appen og aktivere den så trafikken sendes via USA.

Meny